Самолет Boeing 777 се е приземил аварийно в Москва с проблеми с двигателя, съобщи авиокомпанията оператор, дни след като от друг самолет от същия модел паднаха отломки от двигател в САЩ, предаде "Франс прес".

Държавната руска авиокомпания "Россия" уточни, че екипажът е регистрирал "неправилната работа на сензора за управление на двигателя" на товарен полет от Хонконг до Мадрид и че те са решили "да направят аварийно кацане в Москва".

Интернет сайтове за проследяване на полети потвърдиха, че полетът е осъществен със самолет Boeing 777.


Авиокомпанията увери, че непланираното кацане е минало без инциденти и че няма пострадали.

Самолетът ще продължи своето пътуване до Мадрид след закъснение от няколко часа.

Инцидентът се случи само дни след като Boeing потвърди, че десетки от неговите самолети модел 777 са били заземени в световен мащаб, след като двигател на самолет на американската авиокомпания United Airlines се запали и разпръсна отломки над предградие на Денвър, щата Колорадо.

Засега не е ясно дали Boeing 777, който кацна аварийно в Москва, е бил оборудван със същия двигател, от който паднаха части над Колорадо миналата седмица.

Неизправността на двигателя на United Airlines беше нов удар за изпадналия в беда американски авиационен гигант, който беше принуден да приземи още един модел самолети след поредица от смъртоносни катастрофи.