Така британският Cosmopolitan предизвика шумта дискусия с новата си корица. Три момичета позират на корицата на февруарското списание, две от които с доста наднормено тегло. И надписът отдолу казва: "Това е здравословно!" 

"И какво е здравословното в това?" - възмущават се читателите. Те припомниха, че затлъстяването е една от причините за преждевременна смърт и при пандемия рискът от развитие на усложнения от коронавирус при хора с наднормено тегло се увеличава.
Изказа се и Алена Водонаева, пламенен борец ​​против затлъстяването.„Добре, че уловихме периода от 90-те години в този живот. Време е за естетика и стандарти за красота. Успяхме да се насладим на красиви лица и безупречни тела на лъскави корици. Чудя се кой след хората със затлъстяване ще ни покажат? Зависими? Може ли алкохолици?” 

Бодипозитизните уверено се разхождат из планетата, привличайки все повече последователи в техните редици. Стигна се дотам, че просто е икономически неизгодно да се игнорира движението. Всички си спомняме как Victoria's Secret започна да търпи загуби поради факта, че дълго време заемаше консервативната страна и не искаше да публикува модели с плюс размер в редиците на своите „ангели“. В резултат на това дори на такива бизнес мастодонти им де наложи  да правят отстъпки.

Трябва да се отбележи, че в материала "Това е здравословно!"  не става въпрос само за наднормено тегло. Списание Cosmopolitan публикува 11 истории на различни момичета за приемане на собственото си тяло. Те включват спортистка, която се оказва в инвалидна количка, параолимпийски плувец, учител по йога и модел с хранително разстройство. Позитивността на тялото често се разбира погрешно. Тук става дума преди всичко за любовта и приемането на собственото ни тяло. Наднорменото тегло не е единствената причина за комплексите. Понякога хората се притесняват от кожни несъвършенства, рождени белези, увреждания или просто външен вид, който не попада под стандартите за красота. Наистина ли е престъпление да приемеш това, което не можеш или не искаш да промениш?

Превод: БЛИЦ