Полицаите в Боулдър, Колорадо, са се отзовали на сигнал за стрелба на паркинга на супермаркет King Soopers. Засега няма официално потвърждение за случилото се, но местни източници съобщават за 6 загинали хора вследствие на стрелба.

Боулдър е с население от около 100 000 души и се намира на 50 км. северозападно от Денвър.

Източник от полицията съобщи пред ABC News, че униформените са реагирали на сигнал за застрелян човек. Когато пристигнали на място, по тях също е открит огън.По непотвърдена информация нападателят е задържан. На кадри, разпространени в социалните мрежи се вижда как полицията отвежда полугол мъж с белезници. Има някои сведения за повече от един стрелец, но те не са потвърдени на този етап.Във видео, публикувано в Twitter по-рано, се виждат двама души, простреляни на паркинга, информира bg-voice.com. Единият лежи в безсъзнание на пътя, а другият – на стълбите към магазина. Човекът, който снима крещи околните да извикат линейка.Тогава друг човек, който държи телефона си в ръката, му посочва, че в магазина има още един прострелян човек. Докато говорят, отвътре се чуват още изстрели.Екипи SWAT от Джеферсън Каунти и Боулдър са обградили супермаркета. Чут е техен призив към някой вътре: „Сградата е обкръжена. Трябва да се предадете. Излезте без оръжие с вдигнати ръце“. На покрива на сградата има кацнали три полицейски хеликоптера, според кадрите от следящите събитието медии.За момента няма информация нито колко са ранените, нито какво е състоянието им.

Местни репортери твърдят, че поне единият от пострадалите е полицай.

Една от посетителките, оцеляла по чудо при стрелбата, разказва, че в началото си е помислила, че е чула трясъка на падащ стелаж и едва след това е осъзнала, че това са изстрели.

"Избирах продукти, когато чух първите изстрели. Мислех, че рафтът се е счупил. След това имаше много, много изстрели. Избягах през товарната площадка на цеха за месо. Избягах и сега съм в безопасност", пише жена, твърдяща, че е била очевидец на инцидента.

Районът пред супермаркета е отцепен от полиция и специални сили.Полицията нареди да се избягва движението в района.

Според BNO News „много хора са ранени“. Медията твърди, че в магазина е имало „много стрелци“.
Според съобщенията на медии, следящи събитията на място, все още е в сила полицейското предупреждение гражданите да избягват мястото на събитието.

Припомняме, че само преди 6 дни друг стрелец уби и рани много азиатци в масажни салони.