Следователите работят по версия със замесено вътрешно лице в кражбата на бижута на стойност повече от 10 милиона щатски долара от Ким Кардашиян, след като задържаха нейния шофьор и брат му вчера, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 
Трима представители на властите, които поискаха да останат анонимни докато тече разследването, потвърдиха, че шофьорът и по-малкият му брат са сред 17-те задържани лица. Мишел Мадар, който е на 40 г., и Гари Мадар - на 27 г., са работели за една и съща фирма.

Заподозрените в обира са на възраст от 23 до 72 г. и някои са известни с предишни грабежи и други престъпления според документ на полицията, видян от Асошиейтед прес.

Властите не предоставиха повече подробности за това как е планиран обирът. Бодигардът на Ким Кардашиян е отсъствал, когато крадците нахлуват в частния апартамент, в който тя била настанена. Те я завързват и бягат с бижутата.

Фотомоделът сподели в началото на месеца, че тогава е мислела как ще я застрелят в гърба и няма да може да се измъкне. Говорител на Ким Кардашиян каза, че звездата няма коментари след извършените арести.