Google въвеждат интересна промяна в търсачката, която ще стане част от SOS Alerts инициативата. Компанията си е партнирала със Световната здравна организация (СЗО), за да предоставя полезна информация свързана с коронавируса.

Ако въведе заявка в търсачката свързана с разпространението на вируса веднага ще видите специален панел в резултатите с най-актуалните данни. В това число влизат както последните новини, така и полезни съвети препоръчани от експертите.

Успоредно с това компанията осигури финансиране в размер на $250 хил., които ще бъдат дадени на представителите на Червения кръст в Китай, съобщава TheVerge. Сумата ще се използва от местните власти в борбата с разпространението на коронавируса.

Според официалните данни жертвите вече са надхвърлили 170 души, а заразените потребители са повече от 8000. Преобладаващата част от тях са в Китай, но вече има случаи в над 16 държави по цял свят.

След продължителни дискусии представителите на СЗО официално определиха коронавируса като глобална заплаха и обявиха извънредно положение. Организацията се намира в постоянни контакти с представители на множество държави в координирането на действията за борба с вируса.

Google стартираха още една инициатива, в която подканят своите потребители да дарят средства и вече са събрали над $850 хил., за да се овладее разпространението на коронавируса по цял свят.