Щабът на Тръмп се съгласи на следващ дебат с Байдън на 22 октомври и с трети дебат на 29 октомври. Това предаде Ройтерс.
  
БЛИЦ припомня, че в четвъртък президентът Тръмп бе категорично против онлайн дебат, предложение за което беше отправено към него с оглед на здравословното му състояние. 
 
Американският президент Доналд Тръмп иска следващите два дебата да бъдат лице в лице с претендента Джо Байдън, обявиха от щаба на американския президент.
 
Двамата съперници се сблъскаха многократно по въпроса, като в лагера на Байдън подчертаха, че Тръмп не може да „пренапише календара“ на вече договорени дати в негова полза.
 
Вторият дебат, насрочен като събитие с лично присъствие в кметството на Маями, беше определен за 15 октомври, докато третият и последен сблъсък трябваше да се проведе една седмица по-късно.
 
Този график беше променен след като Тръмп, който все още се лекува от коронавируса, отхвърли промяната във виртуалния формат на втория дебат.
 
Личен дебат в кметството, с въпроси на гласоподавателите, "трябва да се случи на 22 октомври и съответно третият дебат трябва да бъде преместен назад с една седмица на 29 октомври“, само дни преди гласуването на 3 ноември, съобщи мениджъра на кампанията "Тръмп 2020" Бил Степиен.
 
Степиен атакува двупартийната комисия по президентските дебати, заявявайки, че "иска да защити Джо Байдън", като премине към виртуален формат, така че избирателите да не могат "директно да разпитват" бившия вицепрезидент за дългогодишния му опит.
 
Комисията заяви по-рано, че прави промяната, за да "защити здравето и безопасността на всички".
 
БЛИЦ припомня, че Тръмп обяви заразяването с коронавирус на него и съпругата му Мелания в на 2 октомври вечерта. Малко по-късно държавният глава пристигна в медицински център в Мериленд. Прессекретарят на Белия дом, Кейли Макенани обясни, че като предпазна мярка е решено Тръмп да прекара следващите няколко дни в болницата, продължавайки да работи от там.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!