Имало е и българи, които са участвали в щурма в Конгреса на САЩ, съобщи по Нова тв Евгени Веселинов, създател на сайта bulgariCA.com в Лос Анджелис.

"От тук тръгна група българи, които да участват в протестите. Обади ми се и шефът на фирма "Калитко", който предложи да им помогне", допълни Веселинов.


„Днес ми се обади собственик на компания, който оказа пълно съдействие на нашите сънародници. Готов е да им занесе храна в хотелите, да даде подслон”, добави той.

Според него изборите в САЩ са предизвикали разделение както между американците, така и между българите.

"Най-жестоко е разделението. Дори го има и сред българите. Не може да си представите какво стана по време на изборите. То бяха обиди, хули", допълни Веселинов.

„Невероятно разделение, включват се и обиди. Действително това е отражение на случващото се на изборите. Моето мнение е, че няма да се случи нищо. Тръмп имаше изказване, с което ги призова да се приберат, и всичко свърши. Това са хора, които са научени да се съобразяват с управляващите”, обясни Веселинов.

Припомняме, че сенатът на Конгреса на САЩ отхвърли с голямо мнозинство в сряда протеста на републиканци срещу одобрението на гласуването на президентските избори в щата Аризона.

утвърждаването на резултатите от президентските избори се наложи да бъде спряно поради безредиците, организирани в сградата на Конгреса от поддръжници на Доналд Тръмп. Те нахлуха в сградата и проникнаха в заседателната зала на Сената, както и в офисите на високопоставените лица.

При инцидента са загинали четирима души. В резултат на щурма на сградата на Капитолия в САЩ най-малко 15 души бяха ранени. Един от тях е полицай, който е ранен в резултат на използване на сълзотворен газ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!