Черногорската военна полиция е заловила на учебния кораб ”Ядран” около 50 килограма кокаин и засега е арестуван само един заподозрян, пише в. ”Вечерне новости”.

Според черногорските медии арестуваният е подофицерът от армията Душко Раденович, който е заподозрян, че през последните дни при подготовката на кораба за плаване е скрил в едно от помещенията голямо количество наркотик. Властите подозират, че той е бил свързан с престъпни групи, занимаващи се с контрабанда на кокаин.

Заради факта, че за трафик на наркотици е използван кораб, принадлежащ на военноморския флот, разследването е поето от специалната държавна прокуратура. Вчера медиите в Черна гора съобщиха, че въз основа на информация на военното разузнаване е направен обиск на кораба "Ядран", който трябваше да същия ден да тръгне на плаване от Тиват през Истанбул до Пирея в рамките на учебна практика на студенти от морския факултет в Котор. При обиска е открито вещество, което по-късно било идентифицирано като кокаин.

Министерството на отбраната съобщи, че освен наркотика на кораба е заловено и нелегално оръжие. Цената на заловения кокаин на черния пазар е около 5 милиона евро.