Нови технологии подобряват бизнес процесите и услугите в организациите

Нови функционалности в продуктовото семейство Oracle Fusion Middleware, интегрирани след придобиването на BEA Systems, разкри пред български потребители софтуерната корпорация, съобщава TechNews.bg. Приложният сървър Weblogic Server се използва за създаване на портали, интеграция, уеб приложения и архитектура, ориентирана към услугите.

„Weblogic Server има смесен програмен модел и върви върху всички операционни системи – Windows, Linux, Solaris, HP-UX и много други. Това е един уникален продукт, единственият сървър, който се самонастройва, притежава единствената по рода си Java виртуална машина, работеща в реално време, и елиминира нуждата от спиране на работата си при планирана поддръжка, като осигурява 24x7 безотказна работа”, заяви Георги Мойкин, консултант продажби в Oracle България.

Най-важното предимство на сървъра е ефектът върху бизнеса, тъй като намалява администрирането, поддръжката и спестява пари, допълни Мойкин. Нова технология Enterprise 2.0 улеснява съвместната работа и споделянето на информация в уеб пространството, стана ясно от лекцията на Анатоли Атанасов, консултант продажби в Oracle България.

Той представи и новите WebCenter Services - изцяло базирано на Java решение, с три елемента: Web Center Framework – за разработчици на портали; WebCenter Web 2.0 Services – за управление на чатове, блогове, форуми; и WebCenter Anywhere – дава възможност за свързване към мобилни устройства.

„Процесът на управление, нуждата от информация и правилното разпределение на бизнес процесите са много важни в работата на една организация, особено при непрекъснато и бързо променящия се световен пазар”, каза Мартин Пърсивал, директор “Продуктов маркетинг” в Oracle. В анимирана презентация той демонстрира възможните приложения и действия на част от продуктите на Oracle Fusion Middleware в реални условия на една организация.

Oracle Fusion Middleware дава възможност на потребителите да управляват ориентирани към услугите приложения в хетерогенни компютърни среди. Организации от сферата на финансовите услуги, телекомуникациите, производството, търговията на дребно, фармацевтичната индустрия, здравеопазването и публичния сектор ползват продуктите от това семейство. /БЛИЦ