Жена, която обмисляла да си смени пола заради гъстото и тъмно окосмяване по тялото си, разкри как се е научила да харесва и приема каквато е.
 

23-годишната студентка Кайопа Джейд Маря от Фармвил, щата Вирджиния, цял живот се борела с проблеми като свръхокосмяване, дебел глас, наднормено тегло, акне, оплешивяване на челото и стерилитет, съобщава „Дейли Мейл“.
 
В училище тя се чувствала много неуверена, тъй като постоянно била подигравана и тормозена от съучениците си, че била прекалено космата. Стигнало се до там, че тя тайно си носела самобръсначка, за да си бръсне лицето и ръцете.
 


Това продължило до 2016 година, когато на 19 години тя била диагностицирана със синдром на поликистозните яйчници – състояние, която засяга яйчниците при жените.
 
„Това означава по-високи нива на тестостерон в тялото ми на жена“, обяснява тя. Трите основни признака на това състояние са нередовен цикъл, повишени нива на андроген и „мъжки“ хормони, както и увеличени яйчници.
 


„Помня как си бръснех лицето в училище с ножчетата, които тайно вкарвах. Беше ужасно, като се замисля сега“, споделя тя.
 
Следващите две години тя прекарала, измъчвайки се за външния си вид, и дори започнала да обмисля да си смени пола, за да си реши проблемите. Това, обаче, не ѝ се понравило, тъй като трябвало да влезе в социална роля, за която изобщо не се чувства подготвена.
 
Миналата година в социалните мрежи тя започнала да открива групи с други „брадати жени“, което ѝ помогнало много. Тогава започнала и да излиза с приятел, с който си общувала онлайн и който постоянно ѝ казвал колко е красива.
 


„Не знаех, че има други хора като мен, които са горди с лицевото си окосмяване. Спомням си как плаках, когато осъзнах, че не трябва да прекарвам целия си живот срамувайки се от това, което съм.
 
Все още има моменти, в които ми е трудно да се гордея. Едва наскоро се научих да се обичам и имам да извървя дълъг път“, каза още тя. 

Превод и редакция: БЛИЦ