Панически покупки в последните часове преди началото на третия локдаун във Великобритания предложиха познати от март 2020 г. сцени с разграбване на рафтовете на супермаркетите в Лондон, информира „Сън“.

Купувачите разграбиха тоалетната хартия, пресните зеленчуци и ориза.


Премиерът Борис Джонсън обяви строгите ограничения снощи, а броени часове след това купувачите атакуваха рафтовете на супермаркетите, за да се запасят с основни артикули.

Супермаркетите в Илфорд, Източен Лондон, останаха без някои стоки само час след обявяването на локдауна, сред тях ориз и тоалетна хартия.
Основните магазини ще останат отворени през следващите шест седмици, но британците са призовани да останат вкъщи колкото е възможно повече.

На 31 октомври миналата година, когато Борис Джонсън обяви, че Англия влиза във втора национална карантина, купувачите също се втурнаха към супермаркетите и изпразниха рафтовете.


И през март 2020 г. бе същото, когато британците се юрнаха да се запасяват с основни стоки преди първия локдаун.

Паническото изкупуване принуди много супермаркети да въведат ограничения в продажбите и дажби за първи път след Втората световна война.
Sainsbury’s, Tesco и Asda разрешиха покупката на най-много на по 3 бройки от всеки артикул, а най-търсените бяха алкохола, дезинфектанта за ръце и ролките тоалетна хартия.

Статистиките от първата седмица на март показват, че британците са похарчили над 60 милиона паунда повече за запасяване с най-важното, като само за тоалетна хартия са били платени допълнителни 17,6 милиона паунда.