Летище Пулково в Санкт Петербург преустанови временно всички полети - излитащи и кацащи. Това съобщиха властите в града, на фона на непотвърдени съобщения в руски медии за забелязан в небето над града неидентифициран обект, наподобяващ дрон, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Властите във втория по големина руски град съобщиха в официалния си канал в социалната мрежа Телеграм, че всички полети от и за летището са спрени до 12:00 ч. местно време (09:00 ч. по Гринуич). Причина не бе посочена.

Международните медии предадоха, като се позоват на неназован източник, че въздушното пространство в радиус от 200 км от Пулково е затворено до 13:20 часа местно време.

По непотвърдена информация в небето е забелязан неидентифициран обект и са били изпратени изтребители, които да проверят за какво става дума.

Не знам какво виждат очите ми! Прилича на нещо… - думи на пилот на F-16 преди да свали НЛО над езерото Хурон АУДИО

Данни от специализирания сайт "Флайт Радар" (Flight Radar) показват, че редица вътрешни полети за Санкт Петербург се връщат обратно към летищата, от които са излетели.

Малко по-късно извънредно вдигнатите във въздуха изтребители се върнаха на земята, тъй като се появи информация, че мистериозният летящ обект е идвал откъм Финския залив, а вече след това местните власти съобщиха, че е ставало дума за учение.

"Бяха отработени откриването, прехващането и идентифицирането на целта на предполагаемия нарушител, както и взаимодействието със службите за спешна помощ. Участваха изтребители от дежурните сили за противовъздушна отбрана", се казва в съобщението.

БЛИЦ припомня, че в началото на февруари се появиха десетки сигнали за мистериозни НЛО-та,, летящи и над САЩ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук