“Не мога да го нарека балон… не знам какво виждат очите ми”. Това е казал единият от пилотите на изтребител F-16, изпратени да прихванат неидентифициран летящ обект над езерото Хурон в неделя.

Това беше поредният случай, при който въоръжените сили на САЩ бяха вдигнати на крак, след като бяха засечени серия от обекти, летящи във въздушното пространство на САЩ. За първия свален обект се знае със сигурност, че е китайски балон, който вероятно е извършвал разузнавателна дейност.

До момента обаче не е ясно какви са останалите обекти, които бяха свалени.

Записи от кабината на единия от изтребителите, пратени да свалят целта, бяха публикувани от специализирания военен сайт The Warzone в понеделник. Те показват реакцията на пилотите, които засичат обект над езерото Хурон.

“Не мога го нарека балон… не знам какво виждат очите ми. Прилича на нещо… Прилича на обект, който е раздут… трудно е да кажа, много е малък”, казва единият пилот.

Една от причините към момента да не е ясно какво точно са свалили американските военни, е именно фактът, че обектите са били твърде малки, а останките им не са открити.

“Размерът на това нещо…, това може да се окаже трудно…, толкова е бавно и малко, че почти не го виждам”, добавя пилотът. Според него става въпрос за обект “по-малък от автомобил”. От записа разбира и това, че пилотите са притеснени от евентуален сблъсък с обекта, ако се опитат да го приближат, за да го огледат по-отблизо.

Те обаче успяват да докладват, че от обекта висят метални жици.

“Определено мога да видя метални въжета, но не виждам нищо под него”, се чува да казва пилотът, което е ясна индикация, че обектът прилича на балон.

За цвета на обекта се разбира, че той е черен металик и може да отразява слънчевите лъчи. Пилотите не могат да определят и формата му. Според единият от тях той прилича на “контейнер”.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук