Белгийската полиция прекъсна през изминалия уикенд незаконна оргия, разиграла се край клиника за пациенти с COVID-19, предадоха местни медии, пише "Телеграф". 

Това е третото разбито секс парти пред декември заради неспазване на действащите разпоредби срещу коронавируса. Това стана само две седмици след друга позорна оргия с 25 участници, сред които бе и вече бившият унгарски евродепутат Йожеф Сайер. Миналата седмица пък беше ред на Паал, където разтуриха друго събитие за групов секс. 

Новият инцидент се е случил в град Сен Мар в южната част на страната, много близо до границата с Франция. В оргията са участвали, според в. "Ла Дерниер ор", петдесет души. 

Полицаите нахлули в сградата призори в нощта на събота срещу неделя. 52-мата участници в оргията в Сен Мар  били от френски произход. Те празнували рожден ден на жител на Антверпен. По време на пристигането на полицията всичките участници, включително и момичета от агенция за ескорт, били голи или леко облечени. 

Униформените се отзовали на сигнал за силен шум в село Сейнт Мард. Оказало се, че присъстващите на партите били платили по 250 евро, за да покрият разходите за алкохол, дрога и ескорт. 

Белгийската полиция санкционира всеки от тях с по 250 евро за неспазване на мерките. 

Двамата участници са глобени за притежание на наркотици и балони с хелий. 

От своя страна кметът на Виртон Франсоа Кюло не скри възмущението си от наглостта на организаторите на оргията: "Ядосан съм. Някои хора наистина не уважават нищо! Организиране на тайно парти посред нощ пред клиника, където се лекуват пациенти с COVID-19. Това е недопустимо".

Серията от секс скандали в Белгия, свързани с нарушаването на мерките за ограничаване на пандемията, започна в началото на месеца в Брюксел. 

Тогава се разкри, че унгарският евродепутат от управляващата партия ФИДЕС Йожеф Сайер е присъствал на гей оргия в центъра на Брюксел, в която са участвали 25 мъже. 

Партито е било организирано в апартамент, разположен само на 200 метра от полицейски участък. Когато полицаите нахлули в жилището, за да спрат оргията, Сайер се спуснал по водосточна тръба. Той обаче си разранил ръцете и бил заловен от полицията. След скандала той подаде оставка.