Участничка в американското рилиати за отслабване My 600-lb Life Колиса МакМилиан е починала на 41-годишна възраст. Младата жена е имала усложнения, възникнали след операциите за намаляване на теглото.

По данни на TMZ, последните месеци американката е прекарала в леглото заради влошаване на здравословното състояние.

По данни на семейството й, тя е починала в болница близо до дома си на 22 септември. Причините за кончината й са неизвестни. Знае се, че здравословните й проблеми са започнали след хирургичните интервенции.

За да се справи с излишните килограми, тя е потърсила специализирана помощ в здравно заведение в щата Тексас. След това са започнали усложненията, заради които се е наложило да бъде включена към апарат за изкуствено поддържане на живота. Жената е била в критично състояние, прекарала е сърдечен пристъп.

МакМилиан участва в осмия сезон на шоуто през март тази година. В момента на снимките тя тежеше около 291 кг. Майката на четири деца разказа, че е решила да участва в предаването, за да си върне нормалния живот.

През април заради проблеми със здравето на 49-годишна възраст почина друг участник в шоуто – Джеймс Кинг. Лекарите му откриха заразяване на кръвта и цироза на черния дроб.