Лидерът на профсъюза на полицията в Минеаполис заяви, че хората трябва да запомнят и "криминалната история на Джордж Флойд, която е пълна с насилие".

"Протестите по повод неговата смърт са дело на терористично движение", убеден е Боб Крол.

В писмо, публикувано в Туитър той, той разказва, че през 2009 година влиза в затвора за нападение и грабеж, извършени две години по-рано. 

Преди това е имал присъди във връзка с различни престъпления - от кражби с използване на огнестрелно оръжие, до съхранение на наркотици. 
Флойд почина по време на арест.

След като бе разпространено видео, на което се вижда как полицай го затиска с коляно, а той не може да диша, американците се вдигнаха на протест. 

Вандали изпълниха улиците на САЩ, започнаха да палят, да трошат витрини на магазини, да грабят и мародерстват. 

"Каквото и да говорят, медиите няма да съобщят истинската криминална история на Джордж Флойд", недоволства Боб Крол.

"Това терористично движение, което действа сега, е създавано в продължение на дълго време. И в същото време властите в Минесота намаляват броя на полицаите. Нашият началник помоли да се открият места за още 400 души и му отказаха категорично", разкрива той.

Ръководителят на профсъюза обещава, че организацията му ще помогне на Дерек Шовин - полицаят, обвинен за убийството на Флойд, а също така и на останалите трима негови колеги, участвали във фаталния арест. 

"Тези хора са отстранени без надлежната правова процедура. Работил съм с четирима адвокати от нашия профсъюз", пише още Боб Крол. 

Превод БЛИЦ