Левите критици на президента Доналд Тръмп се зарадваха на новината, че държавният глава, първата дама – Мелания Тръмп и първият съветник на Белия дом Хоуп Хикс са дали положителна проба за коронавирус.

Приетият по спешност в болница Тръмп проговори за кошмара с К-19! ВИДЕО


Лекарят на Белия дом даде изявление по темата: „Потвърдиха ми, че президентът Доналд Тръмп и съпругата му Мелания са дали положителна проба за К-19. Към този момент те са добре“, заяви д-р Шон Конли.

„Ще се грижим за здравето на президента. Бъдете сигурни, че президентът ще продължи да изпълнява задълженията си без прекъсвания, докато се възстановява“, добави той.

Критици на Тръмп реагираха светкавично на новината и признаха, че се радват на случващото се. Някои от тях дори дръзнаха да пожелаят болезнена смърт на държавния глава.

Лекарят на Тръмп с извънредни новини за състоянието му

Писателят Алекс Благ написа в „Туитър“: „Една бърза бележка в подкрепа на Хоуп Хикс и президента Тръмп – надявам се и двамата да умрат“, пише той.

Американски активист пък бе още по-брутален в пожеланията си към Тръмп: „Надявам се да получите мутация на вируса и анусът ви просто да падне“, казва той.

Даниел Голсън пък пише: „Не се чувствам зле от факта, че се надявам да умрете. Тази надежда я тая още от 2015 година“, казва той.

„Не съм от хората, които се радват и присмиват на чуждите страдания, но… ХАХАХХАХАХАХАХХ, изгори, по дяволите“, коментира друг потребител в социалните мрежи.
Критикът на президента Уитни Къмингс написа в „Туитър“:

„Не разбирам как така Мелания е болна.. тя е социално дистанцирана от Тръмп още откакто се ожениха“, пише тя.
  Бившият кандидат за президент Джил Стайн написа в „Туитър“:

"Първата ми мисъл беше да пожелая бързо възстановяване на едно човешко същество, макар и пропито от расизъм, ксенофобия и фашизъм. Втората обаче, че може би сега, най-сетне Тръмп ще започне да предприема някакви действия по отношение на пандемията от К-19.“  
Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!