Бившият украински президент Петро Порошенко нарече руския лидер Владимир Путин "опасен враг" на Украйна, казвайки, че руският президент "е много по-опасен от коронавируса." 

"Владимир Путин е много опасен враг на Украйна. И целта му е да вземе не само украинска земя, но и украинската душа. За да сте сигурни, че мир с Украйна не е включен в плановете му, не го гледайте в очите. Достатъчно е да слушате какво казва ", написа Порошенко в Twitter. 

Той изрази съжаление, че "настоящото правителство се е потопило в приложна вирусология и традиционно мълчаливо прескача атаките на Путин. "" Путин е по-голяма опасност от коронавируса. Затова призовавам властите да не мълчат в тази ситуация ", добави Порошенко. 

В средата на февруари Порошенко нарече преговорите на Нормандската четворка през 2015 г. с Путин" една от най-страшните нощи в живота му. " А през декември миналата година бившият президент беше обвинен, че е шпионирал жени в съблекалнята. Преди това Путин призна, че не губи надежда да постигне споразумение с Владимир Зеленски за подобряване на отношенията между страните.

Превод: БЛИЦ