Дизайнерът от Ню Йорк Тарек Солиман бил един от онези, които не придавали значение на новините за пандемията от коронавирус, докато самият той не се заразил.

Сега мъжът иска да предупреди другите хора да бъдат по-внимателни и предпазливи. Тарек разказва в Instagram своята история за борбата срещу CoViD-19.

"Това е моята история свързана с коронавируса. Особено си струва да се прочете от младите хора, които смятат, че вирусът е безвреден. Усетих втрисане и слабост на 8 март, но си помислих, че това е обикновена настинка или грип, които скоро ще преминат. Ситуацията се влоши, докато бях в автобус от Вашингтон до Ню Йорк. Висока температура, силно втрисане, изпотяване, болки в тялото, ужасно главоболие. Останах вкъщи пет дни, наблюдавах симптомите и си мислех, че това е тежко протичащ грип", споделя Тарек Солиман.

Когато Тарек вече не можел да издържа, най-накрая повикал спешна помощ. Той бил транспортиран в болница, но лекарите също били объркани и не знаели как да действат. Болният останал в медицинското заведение 12 часа, взели му кръв и проба от носа, за да го тестват за CoViD-19. А след това просто го пуснали у дома, като ми казали да взема Тиленол (понижаващо температурата)."Пет дни по-късно отидох в болницата, тъй като само се влошавах. Когато лекарят започна да провежда преглед, загубих съзнание. Бях настанен в изолирано отделение, но лекарите определено не знаеха какво да правят. Те извършваха тестове на всеки четири часа, без да обясняват нищо. Тресеше ме, чувствах, че умирам, лежейки на системи", обяснява дизайнерът.

Няколко дни по-късно дизайнерът разбрал, че е болен от коронавирус. В същото време той не се чувствал по-добре, болестта поразила белите му дробове. И въпреки че по-късно треската преминала, проблемите с дишането продължавали.

Тарек отново смята да отиде в болницата, макар да смята, че досега лекарите са безсилни пред пандемията. Според него, безопасността на хората зависи от тях самите."Не препоръчвам да се разчита на болници или здравната система. Не искам никой да премине през това, което преживявам в момента", завършва той.

"Получих резултат от теста, който се оказа положителен. Все още имам същите симптоми без подобрение. Освен това, започна да се развива пневмония и не мога да дишам нормално, защото нямам лечение с лекарства. След това се появи кашлица с кръв. Лекарите нямат идея как да се справят с този вирус, това зависи само от тялото ви".

Превод и редакция: БЛИЦ