В световната мрежа се появи загадъчен видеозапис, в който, според мнозина потребители в интернет, изглежда твърде невероятен, за да е истински. Впрочем, изследователи във виртуалното пространство са на мнение, че тези поразителни и плашещи кадри може да се окажат напълно реални.

Ако закоравелите скептици се водят от принципа, всичко що е в мрежата е потенциално добър фалшификат, то търсещите истината в света не престават да вярват в това, че в живота всичко е възможно. Така или иначе, даденото видео действително съществува и то определено заслужава да му се обърне внимание. 

Съобщава се, че кадрите са получени преди няколко дни от жител на канадската провинция Саскачеван. Мъжът забелязал по време на деня странна топка, която летяла по посока на Луната. Първи очевидецът сметнат, че някъде в атмосферата на Земята се движи НЛО. Канадецът си извадил смартфона и започнал да снима загадъчната аномалия, както би направил всеки учуден и не съвсем равнодушен към чудесата човек. Но това, което е станало след това, е поразило очевидеца до дъното на душата му. Светлият обект се забил директно в естествения спътник на нашата планета, оставяйки след себе си видима от Земята ударна вълна. Очевидецът осъзнал, че става дума за астероид с гигантски размери, ударил Луната. 

Ортодоксалните учени, преглеждайки записа, естествено, се отнесоха към него с недоверие. Според думите на специалистите, сблъсъкът с толкова огромен астероид на Луната би довел до катастрофални последствия, както за самия земен спътник, така и за нашата планета, която неразривно е свързана с него. 

Но мнозина потребители в мрежата, повярвали в автентичността на видеото, смятат, че Луната е способна да понесе още по-големи бомбардировки от астероиди. В края на краищата, ако се вярва на същите светила на науката, Луната вече много пъти е била подлагана на подобни атаки от космоса и при това, колкото и да е странно, не се е разпадала на части. Освен това, по нея, както доказват и независимите изследователи, не остават дори и реално дълбоки вдлъбнатини от подобни метеоритни атаки, сякаш тя наистина е изкуствено тяло, което само за заблуда е покрито с тънък слой лунен прах. А след това има свръхтвърда черупка от титан, например.  

Превод и редакция: БЛИЦ