В Тайланд позлатена фигура на Дейвид Бекъм се превърна в хит сред туристите в тайландски храм. Бюстът е поставен до статуи на Буда още преди 20 години, когато бившият британски футболист е на върха на славата си.

Храмът Париват в Банког. Тук футболът е религия, а Дейвид Бекъм е сред нейните богове. Или поне така е сметнал преди 20 години местен скулптор, решил да увековечи бившия британски футболист. Редом с фигурите на различни божества, изографисани на олтара, е поставена и позлатена статуя на бившия играч на Манчестър Юнайтед.

Причината - исторически успех за отбора, който през 1999 година става първият английски тим, спечелил три престижни титли в рамките на един сезон. Бунерунг Пунявар, служител в храма: Това беше сред най-силните години за Юнайтед. Отборът спечели три трофея и тогава решихме да направим нещо, с което Бекъм да бъде запомнен и от следващите поколения.

Легендарен футболист, а и истинска модна икона, макар и в храма в Банкок да е с прическата си от преди две десетилетия - не е изненада, че статуята на Бекъм привлича туристите до днес.

Служителите не разкриват дали футболистът лично ги е посещавал, но споделят, че имат статуи на други популярни герои, като Супермен и Пикачу.