Магистрала "Люлин" е влязла в топ 7 на измамите в ЕС с многобройните нарушения, заради които 144 млн. евро за строителството бяха спрени това лято. Подозренията в корупция и конфликт на интереси обаче са ниска топка в сравнение с постиженията на испански и италиански бенефициенти, за които разказва "24 часа".
Публичен дом е финансиран с пари, предназначени за училище за езда в испанския град Чиривел. Крайпътният мотел "Седмо небе" погълнал 54 000 евро с помощта на кмета, който лично написал проекта за хиподрума.
"Тестароса" за 200 000 евро си е купил италиански зъболекар с пари, предназначени за създаването на слънчев панел, който да задвижва неговия зъболекарски стол. Още 55 луксозни автомобила са намерени в гаража му. Зъболекарят е част от схема, създадена за присвояването на  80 млн. евро субсидии за 4 години.
Италианският сенатор социалист Филипо Бубико получава 10 329 евро за несъществуващ бизнес с копринени буби, в който участвал под фалшивото име Бибибо. Парите са раздадени на роднини. Профсъюзите в градовете Абруци и Молизе пък написали програми за фалшиви курсове , всеки на стойност 60-70 хил. евро, за обучение на инвалиди, безработни и учители. Парите отишли за коли и почивки. Също на Апенините намерили начин да дръпнат 50 млн. от 2001 до 2004 г. за покупка и продажба на несъществуващи излишъци от цитрусови плодове.
12 млн. евро за вечери и развлечения е похарчил белгийският град Шарлероа. Делегация от членове на управляващата социалистическа партия използвала евросубсидиите, за да отиде на лов в Беларус.
Не остават по-назад и евродепутатите в Страсбург. 820 000 евро са изплатени от 2004 г. като дневни на 60 европарламентаристи, които са се регистрирали в петъчни дни, когато няма сесии.
Най-оригинални са обаче идеите на датските получатели на евросубсидии. 10 000 получил жител на градчето Норе Аслев за разширяването на басейна за крокодилите под претекст, че срещу животните има предразсъдъци, вследствие на което те не се отглеждали правилно. 100 000 пък получил друг датски бизнесмен, за да построи писта за сняг на остров Борнхолм, където на вали сняг и няма планини. Пистата е работила само 1 ден през 2008 г. /БЛИЦ