Животът на младата и обещаваща тайванска моделка бе прекъснат по жесток начин: когато тя карала по пътя своя чисто нов мотор, пиян шофьор преминал на червено и я блъснал смъртоносно. Мястото на трагедията е заснето от случаен минувач.

По информация на Unilad, 19-годишната Ким Йо Хюн от удара е летяла девет метра във въздуха. Той е бил толкова силен, че каската ѝ изхвърчала от главата. Трагедията се е случила в град Таоюан, разположен в северозападната част на Тайван. Момичето, което току що било прието в университет, се връщало с мотора си Kymco Quannon 150 у дома в 11:50 вечерта, когато е било блъснато от мъжа Чен Бо Чи.


На запис на камера за наблюдение се вижда, че мъжът се опитва да завие наляво, но колата му пак блъска мотора с момичето. При сблъсъка и двете транспортни средства получават сериозни повреди. Ким получава силна травма на главата и загива на място. Шофьорът на автомобила е задържан. По-късно било изяснено, че той е седнал зад волана под влиянието на алкохол. 

 

Тайванската модна агенция, с която Ким е имала договор от началото на годината, публично заяви, че всички много скърбят заради загубата. Чен е с обвинения в опасно шофиране и непредумишлено убийство. Разследването продължава. Превод и редакция: БЛИЦ