Хора от обкръжението на крал Чарлз Трети са силно притеснени от предстоящата книга на принц Хари поради опасения, че в нея ще има неприятни коментари за Камила, пише "Daily Mirror".

Принц Хари написа мемоари, които трябва да бъдат публикувани по-късно тази година и ще бъдат "разказ от първа ръка за моя живот, който е точен и напълно правдив", информира изданието.

Въпреки това, бившият водещ на "Good Morning Britain" Пиърс Морган, твърди, че близките на 73-годишния Чарлз "са абсолютно уплашени" от издаването на книгата.

"Едно от доверените лица на Чарлз ми каза преди няколко месеца, че в двореца много се страхуват от книгата, опасявайки се, че тя бъде пълна с нови отровни твърдения и те ще са насочени предимно към съпругата му Камила, като някакво отмъщение за ролята й в разпадането на брака на родителите на Хари. Този разговор, разбира се, беше преди кралицата да умре и когато Чарлз беше просто принц на Уелс", заявява Пиърс пред "New York Times".

Журналистът, който беше доста шумен в критиките си към принц Хари и Меган Маркъл, добави, че след смъртта на кралицата миналата седмица излизането на книгата сега ще бъде "опустошително" за крал Чарлз. И добави:

"Но сега той е крал, а Камила е негова кралица консорт и всяка подобна атака, идваща от собствения син на новия монарх, ще бъде супер неприятна".

37-годишният херцог на Съсекс разкри за разрива си с баща си в интервюто си с Опра Уинфри миналата година, където каза, че се чувства "наистина разочарован" от татко си: "Той знае какво е болката. Разбира се, че винаги ще го обичам, но се случиха неща, които нараняват, и един от приоритетите ми е да се опитам да се справя с тях".

Баща и син се събраха сред интервюто първо за погребението на принц Филип, а после и за юбилея на кралицата.

Чарлз показа хубаво отношение към Хари и Меган в първата си кралска реч след смъртта на кралицата. Той каза, че иска да "изрази любовта си към Хари и Меган, тъй като те продължават да градят живота си в чужбина".

След това Хари върна услугата, като спомена баща си, в прощалните думи към баба си, покойната кралица. В изявление, споделено на уебсайта на двойката "Archewell", Хари написа: "Сега отдаваме почит на баща ми в новата му роля на крал Чарлз III".

Междувременно Пиърс призова Хари да "скъса доходоносния си договор" с "Penguin Random House" и "анулира книгата", за да може хората да повярват, че той наистина иска да се отнесе добре с баща си.

"Ако не разбира защо, трябва да провери "чест" в речника и да открие, че това означава да покажеш "безусловно уважение", "да цениш и имаш добро отношение" и "благоговение", смята още Пиърс.

Други източници обаче твърдят, че Хари е "настоявал" мемоарите му да бъдат публикувани през ноември.

Говорейки за "Dan Wootton Tonight на GB News", кралският експерт Том Бауър заяви: "Тази вечер ми казаха, че Хари настоява книгата му да бъде публикувана през ноември - това е удивително. Очевидно издателите не са много сигурни, но Хари смята, че ако не я публикуват, нарушават договора".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук