Принц Хари описа разговор с брат му принц Уилям в поредицата Netflix. Той обяснява, че решението да напусне Бъкингамския дворец е негово, а не на съпругата му Меган, съобщава Би Би Си. 

През януари 2020 г. херцогът и херцогинята обявиха, че се оттеглят от ролята си на старши членове на кралското семейство и ще балансират времето си между Обединеното кралство и Северна Америка.

Принц Хари каза, че баща му Чарлз е излъгал по време на семейна среща, докато баба му - кралица Елизабет II просто е стояла и е гледала. 

Бъкингамският дворец не е коментирал това твърдение.

В последните части на документалните сериали Хари и Меган описват защо са взели решението си да се откажат от кралските си задължения и да се преместят в САЩ. Според тях двамата не са били подкрепени от кралското семейство. 

Принц Хари разказва в един от епизодите как през 2020 г. е отишъл в Сандрингам, кралското имение в Норфолк, за да обсъди стъпките, които ще следва двойката в   кралското семейство. 

Той казва и как е протекла срещата: „Беше ужасяващо да накарам брат ми да крещи по мен, а баща ми да казва неща, които просто не са верни, а баба ми тихо седи там и някак да приема всичко.“

"Човек свиква с лъжите, когато живее в това семейство, но онова, което правеха с нея, и ефектът, който имаше върху нея... Достатъчно! Казах си, че стига толкова болка и страдание", казва принц Хари.

А съпругата му допълва: "Направих всичко възможно, за да ги накарам да се гордеят с мен и наистина да бъда част от семейството. И тогава балонът се спука. Осъзнах, че не просто съм хвърлена на вълците. Те направо нахраниха вълците се мен - даваха ме на тях парче по парче".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук