Руският философ, един от основните създатели на идеологията на „руския свят“ Александър Дугин беше хоспитализиран.

Това  съобщи  в канала Telegram привърженикът на режима на Путин, руският политолог Сергей Марков, цитиран от "Униан".

Той добави, че Дугин е бил откаран в болница, след като е посетил мястото на смъртта на дъщеря си Дария.

Александър Дугин е философ, политолог и консервативен публицист. Той е един от идеолозите на концепциите за „руския свят“ и новото евразийство, които предполагат господството на Руската федерация над съседните страни, конфронтацията между САЩ и НАТО.

Западните медии го наричат ​​един от основните идеолози на съвременна Русия. Твърди се, че Владимир Путин, много служители по сигурността и служители на Кремъл го слушат.

 От 2014 г. той е включен в списъка със санкции на ЕС, а от 2015 г. попада под персонални ограничения от САЩ и Канада заради участието му във военна агресия срещу Украйна.

Припомняме, че колата на дъщерята му, Дария Дугин, 29-годишна журналистка и политолог, беше взривена в Московска област. Тя е починала на място. Инцидентът е станал вечерта на 20 август. 

Дария шофирала лек автомобил "Тойота Ленд Круз", когато по време на движение колата избухнала, забила се в ограда и изгоряла, а останките били разпръснати по целия път. 

Първата версия беше експлозия на газова бутилка, но сега руските служители на реда са склонни да вярват, че взривното устройство е избухнало под дъното на колата.

Неизвестни извършители са поставили взривно устройство в колата, в която загина журналистката и политолог Даря Дугина, по време на фестивала „Традиция“ в Подмосковието докато автомобилът е бил на паркинг и за никого не е било трудно да го направи, съобщиха правоохранителните органи.

На фестивала е имало много гости, хората са паркирали колите си от двете страни на Звенигородската магистрала, където е имението Захарово. Почти целият паркинг е бил пълен.

Джипът, в който Дугина е отпътувала от фестивала, също е бил там. При влизане на паркинга не е имало проверки, така че взривното устройство може да е било оставено по всяко време от всеки, посочват световни агенции, цитирани от БТА.

Освен това Андрей Краснов, познат на загиналата и лидер на руското обществено движение "Хоризонт", каза, че взривената кола е на бащата на Даря Дугина. Той предполага, че мишената е бил самият Александър Дугин.

"Това е колата на баща и, Дария кара друга кола, но тя си тръгна днес с неговата кола. Той се върна, беше на мястото на трагедията. Доколкото разбирам, целта беше пряко Александър Гелиевич, или може би двамата” - каза той.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук