Около половината от пътниците на падналия в река във Флорида Boeing 737 са евакуирани. Става въпрос за пътуващите на седалките от пилотската кабина до крилата на самолета, съобщава телевизионния канал WJXT.

Хората са в спасителните жилетки и са се подредили на крилото на самолета в очакване на плаващ спасителен надуваем сал.

Самолетът, който е на авиокомпанията Miami Air и е извършвал чартърен полет от залива Гуантанамо в Куба, където се намира затворът Гуантанамо -  лагер за извънсъдебно задържане със сграда за разпити на САЩ. При кацане самолетът напуснал пистата и паднал в реката. Той е останал на повърхността на водата и не е потънал. 

Все още не е ясно каква е причината самолетът да напусне пистата. Не е ясно дали лошото време е виновно за катастрофата. Метеорологът на News4Jax Джон Гоган обаче каза, че в района е имало светкавица, когато самолетът е паднал в реката.

Тара Лагман, която живее по протежение на реката и е станала очевидец на инцидента, разказва че не е чула, че самолетът се спуска, но е можела да види светлините от пожарните и полицейските коли, които пътуват към местопроизшествието.

"Беше като на 4 юли (Денят на Независимостта в САЩ - бел. ред.) - каза Лагман. - Излязох навън и можех да видя всички светлини и точно като постоянен поток вървяха спешните превозни средства, които излизаха от пистата.

Според властите в Джаксънвил всички пътници са живи. На борда са били, според различни източници, от 136 до 142 души.Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!