В последно време в различни страни по света хората започнаха да подпалват кули, върху които е монтирано 5G оборудване. Палежите станаха особено чести след започването на пандемията от коронавирус, защото някои хора са сигурни, че кулите за 5G и даденото заболяване имат определена връзка, съобщават световните издания.

Но не само хората нападат кулите, а и птиците. Гълъбите, които бяха избрани като символ на „птиците на мира“, също са започнали да атакуват тези кули. Може би според гълъбите, кулите с 5G оборудване нанасят някаква специфична вреда и затова се опитват да я премахнат.

Заслужава да се отбележи, че тези птици са доста умни. По време на многобройни експерименти е било установено, че гълъбите могат да различават два предмета, например, от три. Това предполага, че те владеят някои основи на математиката. В допълнение, те имат много добре развита система за комуникация.

Например, когато два пощенски гълъба летят в една посока, те по някакъв начин изграждат маршрут, който експертите наричат ​​идеален, ако го разглеждаме от гледна точка на топографията.

Гълъбите също така се считат за много злопаметни птици. Те помнят тези, които са ги обидили, докато умрат. Поради всичко това става донякъде ясно защо гълъбите са започнали да атакуват 5G кулите.

Те са достатъчно агресивни птици и чуват и усещат вредата, която могат да причинят тези кули и се мъчат с всички сили да се отърват от опасността. 

Превод и редакция: БЛИЦ