Принц Уилям и Кейт Мидълтън поднесоха цветя по време на служба в катедралата "Сейнт Дейвид" в Уелс по случай първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет Втора. Кейт се появи пред публиката в бордо рокля, шапка и подходящи обувки. Тя постави букет от бели рози пред снимка на кралицата. А след официалната церемония разговаря с фенове, които се бяха събрали край катедралата.

Междувременно принц Хари направи тайно посещение в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор, където е погребана кралицата. Той положи венец до портрет на покойната му баба. Уточнява се, че Хари е пристигнал във Великобритания без съпругата и децата си.

Фактът, че принц Хари ще се върне във Великобритания за първата годишнина от смъртта на баба си, стана известен в края на август. В същото време запознати изясниха, че Хари няма да общува с брат си принц Уилям и баща си крал Чарлз Трети.

Макар поводът е добра възможност за семейството да „уреди различията си“ в „памет на покойната кралица“, връзката между херцога на Съсекс и неговия брат и баща остава „здраво паднала на дъното“ след критиките на Хари към семейството.

Крал Чарлз Трети също по-рано отдаде почит на майка си, кралица Елизабет Втора. По повод годишнината от смъртта ѝ той публикува неин портрет, който досега не е представян на широката публика.

Снимката на Елизабет е направена в Бъкингамския дворец на 16 октомври 1968 г., когато кралицата е на 42 години. Елизабет Втора почина в резиденцията си в Балморал на 8 септември 2022 г. на 96 години.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук