Владимир Путин ще живее и управлява още няколко години, въпреки че има сериозни заболявания, сред които и рак. Това заяви началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов в интервю за "Украинская правда".

"Но не трябва да се надявате, че Путин ще умре утре. Той има поне още няколко години. Независимо дали ни харесва или не, това е така", уточни Буданов.

Той коментира и психическото състояние на руския президент.

"Можем много да спорим за това в какво състояние може да бъде един диктатор, който си мислеше, че след три дни ще превземе цялата страна и ще издигне руското знаме на административната сграда в Киев.

И който в третият месец, заявявайки, че има втората по сила армия на света, не може да се справи, по думите му, "с изостаналата недържава Украйна", добави Буданов.

Според информацията, с която украинските служби разполагат, Путин е ограничил значително достъпа на хора до себе си и държи почти всички на разстояние. 

Руският президент вече обмислял кой да го наследи.

"В различни периоди от своето време той мисли за това, избира фаворит. Вече имаше няколко такива хора. Но гледайки някои от неговите маниакални синдроми, вероятно ще се страхува да подготви сериозно наследник.

Защото осъзнава, че този наследник може да поиска да заеме стола малко по-рано, отколкото самият Путин иска. И държи всички на определено разстояние. Вярва, че ще управлява вечно. Но няма да е така", допълни Буданов. 

Въоръжените сили на Украйна трябва да влязат на територията на Крим преди края на годината, каза още Буданов.

Той посочи и два варианта за прекратяване на войната за Русия.

Смяна на политическото ръководство при запазване на териториалната цялост. Тогава всички ще обвинят Путин за войната, ще изтеглят войските от всички окупирани територии по света.

Разделянето на Русия на три или повече части. Това ще бъдат нови независими държави.