Новакът в политиката Володимир Зеленски (41 г.)ще победи на втория тур на президентските избори в Украйна на 21 април, предаде Reuters.

Агенцията цитира публикувано вчера проучване на Reiting – първото преди балотажа, на който силище мерят комикът Зеленски и настоящият държавен глава Петро Порошенко (53 г.).

Допитването показва, че за Зеленски ще гласуват 61%, докато Порошенко ще подкрепят 24%. На първия тур на 31 март комикът се класира първи (от общо 39 кандидати) с малко над 30% от подадените гласове, при това победи в 20 от общо 25 региона на Украйна. За Порошенко гласуваха почти 16%.

Болшинството от анкетираните очакват големи фалшификации и манипулациите на изборите на втория тур от страна на властите.

Пресслужбата на Елисейския дворец днес разпространи официално съобщение, че президентът на Франция Еманюел Макрон ще се срещне в петък с двамата претенденти за президентския пост в Украйна. 

Както съобщава Радио Свобода първо ще е срещата на Макрон със Зеленски от 15.00 часа, а Порошенко ще изчака до 18.00. 

След огласяването на резултатите от новото проучване специалният представител на Държавния департамент на САЩ в Украйна Курт Волкнер, който досега винаги е бил опора за Порошенко, днес също обяви, че Вашингтон не подкрепя нито един от двамата кандидати, предаде УНИАН. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ