Руската армия е предприела масирана ракетна атака срещу украински градове в ранните часове на деня. От територията на Беларус руските военни са изстреляли 24 ракети по Житомир и предградията му. В резултат на ударите един военнослужещ е убит, а друг е ранен.

Освен това Руската федерация нанася удари по село Десна в Черниговска област. Засега няма информация за разрушенията и жертвите. Атаките са били на два пъти.

По Днепропетровска област също има ракетен обстрел. В украинският новинарски сайт 24tv, има съобщения за експлозии от град Запорожие в югоизточната част на страната, както и от централния украински град Днепър.

Руските войски са изстреляли и шест ракети по военен обект в района на Яворов в Лвовска област. Това съобщи в Telegram ръководителят на областната военна администрация в Лвов Максим Козицки.

Две от шестте ракети, изстреляни от Черно море, са били свалени от силите за противовъздушна отбрана.

Обстрелът е бил по военен обект на територията на област Яворов.

Козицки съобщава за пострадали четирима души, засега няма информация за убити.

В резултат на ракетния удар са пострадали четирима души - един е получил средни наранявания, а трима - леки.

24 ракети пък са изстреляни по Житомирска област със самолети, които са дошли от територията на Беларус. Това съобщи кметът на Житомир Сергей Сухомлин на страницата си във Facebook. Сухомлин не разкрива други подробности, освен че целта на руснаците са били военни обекти.

Ръководителят на Житомирската областна военна асоциация Виталий Бунечко потвърждава за обстрела, както и за загинал един войник и друг ранен.