38-годишната Хедър Джонсън е успешен модел с големи размери с необичайна фигура и нейният Instagram е пълен със снимки в разкриващи тоалети и бельо. 

Въпреки това, по-рано майката на четири деца се притеснявала да публикува снимки, считайки се за твърде дебела и грозна. Хедър се бори с наднорменото тегло от шестгодишна - работела със специалисти и била на диети, но килограмите непрекъснато наддавали.В резултат на това на 30-годишна възраст младата майка достигна максималното си тегло от 193 килограма. Лекарите алармираха и извършиха операция за намаляване на стомаха на момичето. 

Това донесе добър резултат - Хедър отслабна до 130 килограма, а след това теглото не се помръдна. Освен това тя странно се натрупва по бедрата, краката и задните части, превръщайки Хедър в карикатура, пише Daily Mail.Млада майка случайно се натъкна на бодипозитивна блогърка в Instagram, която разказва за диагнозата си - липедем. С него мастната тъкан се натрупва неестествено в ръцете и долната част на тялото. И тогава Хедър осъзнала, че излишното й тегло изобщо не е от сладкиши. Пълните крака на жената били много подути и чувствителни, било невъзможно да се докосне до тях - веднага боляло и се появявали синини. Решавайки, че няма какво да се направи за болестта й, Хедър се превърнала в модел с голям размер и няколко агенции веднага се заинтересували от нея.

"Бях изключително щастлива, когато разбрах за моята диагноза. Преди това си мислех, че съм просто неестествена и странна, но сега състоянието ми получи име, има причина. Разбрах, че трябва да се приема, защото как можеш да ме обичаш, ако аз не обичам себе си? И сега искам да покажа на всички момичета с тази диагноза, че можем да бъдем красиви - животът не е свършил," казва Хедър. 

Превод: БЛИЦ