26-годишната британка Сесилия Ястрембска обяви пред медиите на Острова, че преди седмица е била арестувана и влачена от полицаи на плаж в Малдивите, защото е била облечена непристойно – по монокини! 


„Всичко беше абсурдно. Мислех, че съм отвлечена“, коментира тя и настоя, че в ареста с нея са се отнасяли като с престъпничка.

Във видеото, разпространено от „Дейли мейл“ се вижда как младата жена бива задържана, влачена, пляскана, даже ритана от органите на реда, защото се съпротивлява при ареста си.

По думите й тя не е правила нищо, което противоречи на законите на Малдивите, които са най-малката азиатска държава и по население, и по територия.

„Просто беше горещо, бях хипервентилирана и помолих приятели да ме намажат със слънцезащитен крем. Свалих горнището си на хавлията и… изведнъж дойдоха полицаи.

Започнаха да махат, крещят, да ме бутат, удрят. Бях ужасена. Мислех, че животът ми е застрашен. Мислех, че съм отвлечена“, настоява Ястрембска, цитирана от BG VOICE.

На Малдивите носенето на бикини и монокини е разрешено във ваканционните курорти, въпреки че е „строго забранено“ далеч от тях, а за момента няма яснота къде точно е заснет клипът.

Директорът на полицията в Малдивите се извини за инцидента, след като се появиха кадрите от бруталния арест на британката.

Според комисар Мохамед Хамед „инцидентът, при който нашите служители задържат жената, е отвратителен“.

„Извинявам се за това“, каза още той. Все пак Хамед настоя, че при ареста й – британката е била под въздействието на алкохола.

Дни преди инцидента 26-годишната Сесилия Ястрембска публикува във Facebook кадри от почивката си на Малдивите, където плува сред китови акули.