"България, мама му стара, разрешава децата й да бъдат пипани!.." - заключи колегата Мартин Карбовски в предаването си "Отечествен фронт" по Нова тв, по повод на скандален случай с кмета на с. Горни Лом, Белоградчишко.
14-годишната ученичка в селското школо Мая разказа как местният първенец дълго време я задирял пред погледа на съучениците и директорката на училището, канел я да го посети в кметството, а накрая й чукнал и вечерна среща зад очертанията на селото. В автомобила си 40 и кусур годишният Анжело Незнамкой-си, както го наричаше Карбовски, поискал от момичето да му прави френска любов, бъркал й под фланелката и я целувал по гърдите и устните "като мъж". Според ученичката обаче не стигнали "до края". Това установил и медицински преглед, поискан по желание на баща й Емил. Опозореният татко и братът на Мая почнали да я търсят, след като се установило, че не спи при баба си, както ги излъгала. Съученичка на момичето издало на бащата, че Мая има среща с кмета. Не щеш ли, тъкмо кметът връщал момичето към съседното село, в което тя живеела, и се натъкнали на освирепелите й роднини. Кметът взел да се обяснява, че нищо не се било случило, но бащата не щял и да чуе - нахвърлил се върху него и го ступал. След това сам се обадил на полицията в Белоградчик. Оттам обаче, вместо да се възмутят, взели да убеждават бащата на момичето, че "нищо лошо не се било случило".
Самият кмет Анжело Добричов бил с втори мандат в Горни Лом, понеже по думите на негови селски, го "харесвали бабичките" - че слагал инжекции на козите и на овцете им.


Еми Мариянска