В мрежата се появи видео, в което улична камера е записала много странно явление. Повечето интернет потребители са сигурни, че кадрите са подправени или има повреда на камерата. Видеото е заснето в Япония и бързо се разпространи във всички социални мрежи, съобщават световните издания

На кадрите се вижда как зад пътен знак изведнъж се появява мъж и бързо тръгва по тротоара. Не може да се разбере откъде точно идва мъжът, дори след като видеото е гледано на забавен каданс и по отделни кадри. В една секунда няма никой зад знака, а в следващата можете да видите крака на мъжа. Човекът наистина сякаш се появява от нищото. 

Някои потребители смятат, че това е много висококачествен фотомонтаж. Има версия, че от видеото е изрязан автобус, от който излиза мъжът. В същото време други отговарят, че във видеото няма никакви признаци, че на това място се намира автобусна спирка.

Също така, версията с неизправността на камерата се счита за не особено правдоподобна, тъй като всички останали хора продължават без промяна ходенето си по тротоара. 

Превод и редакция: БЛИЦ