Две сестри от американския град Чикаго убиха човек по погрешка. Роузи и Бренда разрешили на лекарите да изключат непознат мъж от животоподдържащата апаратура, приемайки, че е брат им, съобщава CBS Chicago.

В средата на май Роузи Брукс получила позвъняване от болницата. Лекарите й съобщили, че брат й Алфонсо е настанен в интензивното отделение. Американката незабавно се отправила към лечебното заведение заедно със сестра си Бренда. Роузи разказва, че болният бил включен към апарат за командно дишане. Тъй като лицето му било обезобразено след побой, сестрите не били сигурни дали това е брат им. Медицинската сестра обаче им казала, че от полицията идентифицирали намерения преди няколко седмици на улицата мъж като Алфонсо Бенет. Отпечатъци не му били сваляни заради „недостатъчно финансиране”.Алфонсо имал криминално минало и рядко общувал със сестрите си. Роузи и Бренда решили, че мъжът в болничната стая е брат им и подписали съгласие да бъде изключен от апарата. Няколко минути по-късно пациентът починал, а опечалените роднини се заели с организирането на погребението му. Малко по-късно обаче им позвънила друга сестра, която им съобщила, че брат им е жив и „току-що влезе в дома ми”.

„Много е тъжно, че нещата се случиха така. Взехме всички тези решения за човек, който не е член на семейството ни”, казва Бренда.

Самоличността на починалия била установена в моргата, след като му взели отпечатъци. Полицията издирва близките му.
Органите на реда разследват случилото се. От полицията съобщават, че взимат отпечатъци само от пациенти, извършили престъпление или хора, които вече са в моргата.

Превод: БЛИЦ