Хиляди протестиращи са се събрали в Хайд парк, а също и пред резиденцията на Борис Джонсън.

По този начин те изразяват своята солидарност с американците, които вече две седмици провеждат протестни акции след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд.

Както съобщава Sky News множество протестиращи щурмуват загражденията пред резиденцията на премиера на Даунинг стрийт 10 с невиждана ярост. 

На кадрите се вижда как десетки, преобладаващо чернокожи демонстранти, помитат загражденията и налитат на бой с полицаите, въпреки заявения мирен характер на протеста.

ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ, ЧЕ СЛЕДВАЩИТЕ КАДРИ СЪДЪРЖАТ СЦЕНИ НА НАСИЛИЕ:Демонстрацията в Лондон започна в 13 часа местно време. Хората започнаха да се стичат в парка на тълпи, скандирайки: "Няма справедливост - няма мир!"

Първоначалто полицаите нареждаха на протестиращите да спазват дистанция от два метра и им бе казано да си държат ръцете вдигнати. Постепенно броят на демонстрантите започна да расте и много от тях започнаха да пренебрегват мерките за безопасност.

Повечето от митингуващите бяха с маски или ръкавици. 

Демонстрантите преминаха през площада пред Парламента и се отправиха към Даунинг стрийт. Пред резиденцията полицаите се държаха сдържано, но в един момент на улицата започнаха безредици, в резултат на което е ранен един офицер. 

В момента хората продължават да опитват да преминат през загражденията. От своя страна полицаите са поискали подкрепление и опитват да отблъснат демонстрантите. 

Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ