Британското кралско семейство очаква нов скандал. Работата е там, че мъж на име Саймън Доранте-Дей заяви, че е „дете от любовта“ на принц Чарлз и Камила, родено извън брака, информират британски таблоиди. 

Според Саймън, който сега е на 53 години, той се превърнал в плод на любовта на Чарлз и Камила, които за първи път се запознали и се влюбили още през 1965 година. Любопитното е, че кралското семейство отказа да потвърди или отрече тази информация. "Без коментар!", каза представител на Кларънс Хаус.

В интервю, което Саймън даде пред изнедието New Idea, Доранте-Дей каза, че баба му Уинфред Боудън, която служи в кралския двор, разкрила тайната на неговото раждане. По-точно, той винаги я е считал за своя баба.

И така, както твърди Саймън, тя не само намекнала, а директно назовала Камила и Чарлз като негови родители. Както обяснила бабата, когато се родил, той бил даден за осиновяване на нейното семейство.

В резултат на това той станал осиновеният син на дъщерята на Уинфред - Карън - и съпруга й Дейвид Дей. Преди баба й да разкрие тайната, Саймън ги смятал за свои биологични родители.

Както разбра репортер на New Idea, голяма част от историята на Саймън изглежда правдоподобна. Като начало, Саймън наистина бил осиновен, а имената на истинските му родители мистериозно изчезнали от всички регистрационни записи.

Освен това, първият кръг на романа между Камила и Чарлс наистина започнал около година преди Саймън да се роди. Освен това, няколко месеца преди да се роди Доранте-Дей, Камила мистериозно изчезнала от всички светски „радари”.

С други думи, тя не се появила никъде дълго време - което съвпада във времето с очаквания късен срок на бременността. Освен това, точно по това време кралица Елизабет по някаква причина изпратила сина си Чарлз в Австралия за дълго време. И накрая, когато репортерът се обърнал към болницата в Портсмут, където е роден Саймън, те не могли да му дадат истинските имена на родителите на Доранте-Дей. Запосани са под очевидни псевдоними - Мистър и госпожа Смит.

Що се отнася до намеренията на Саймън, той няма намерение да се бори за имуществени права. Според Доранте-Дей той иска само да се установи истината - тоест Чарлз да го признае за свой син. В противен случай Саймън е готов да докаже твърденията си в съда.

Превод: БЛИЦ