Гей оргията, при чието разтуряне полицията в Брюксел завари дибидюс 25 мъже в апартамент в центъра на белгийската столица, е атакувана от конкуренти със сигнал в полицията. Това е версията на организатора на купона, проведен с потъпкване на моралните и правни норми по време на забраната на събиране на много хора на едно място в условията на пандемия, предава "Дарик".

Домакинът на „хепънинга“, в който изгоря бившият унгарски евродепутат Йожеф Сайер, се казва Давид Манзелей, като по думите му това не е била никаква оргия, а малко купонче с едва двайсетина участници, цитиран е той от в. „Марка“.

Обикновено неговите фиести били с участието на над 100 човека, похвали се Манзелей.

„Тази фиеста си беше малка, обикновено организирам такива със стотици участници – това беше специално събитие“, увери той. Всички участници подписали декларации, че не са заразени с коронавирус и СПИН, тъй като използването на презервативи било забранено.

Евродепутатът от гейската оргия се оказа твърде либерален в секса

Според него атаката идва от конкурентни организатори на подобни събития, които, след шумния скандал на негов терен, щели да привлекат клиентелата на техните фиести. Освен това бил на прицел заради участието на високопоставен служител от полското правосъдно министерство, свързан с десницата.

Нахлуването на 15 агенти прекъснало специалната оргия, на която, по думите на организатора, за пръв път участвал унгарския политик Сайер.

„Винаги идват хора от дипломатическата общност от различни страни, чиито правителства не им позволяват да бъдат свободни“, изтъкна Манзелей и добави, че в Брюксел груповите сексуални оргии били нещо обичайно.

Скандал в Брюксел: Евродепутат в дива оргия с 25 мъже, полиция нахлу в бардака и...

Той не само не се покая от погазването на нормите, но дори силно се възмути от действията на полицаите, които не спестили „хомофобски коментари“ към участниците:

„Това беше атака на силите на реда на Брюксел срещу ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендъри)“, заключи организаторът.

Унгарският политик Сайер, който опитал да избяга от полицията по водосточната тръба, подаде в неделя оставка от поста си на евродепутат от управляващата в родината му партия "Фидес" на премиера Орбан. Той бе изхвърлен и от партийните редици вчера, след като Орбан публично заклейми участието му в скандалната оргия.