Лондонската полиция разследва партита, проведени на "Даунинг стрийт" 10, докато Великобритания е била в локдаун заради коронавируса, съобщи АП.

Агенцията отбелязва, че това оказва допълнителен натиск върху правителството на премиера Борис Джонсън.

Комисарят на столичната полиция Кресида Дик съобщи, че Скотланд ярд разследва "няколко събития" в резиденцията на министър-председателя.

Борис Джонсън се отърква в задника на пищна тъмнокожа на купон ВИДЕО

Правителството на Джонсън е засипано с критики заради съобщенията за партита на "Даунинг стрийт", докато страната е била блокирана заради противоепидемичните мерки.

"Фактът, че сега провеждаме разследване, разбира се, не означава, че задължително ще бъдат издадени наказателни постановления за всеки случай и на всеки замесен човек. Няма да правим текущи коментари за настоящите ни разследвания", заяви Кресида Дик.

В последното разкритие, телевизия Ай Ти Ви съобщи, че през юни 2020 г. Джонсън е присъствал на парти за рождения си ден на "Даунинг стрийт", а по-късно е приел приятели в своя апартамент на горния етаж. От офиса му отрекоха това, като заявиха, че "в съответствие с правилата по онова време министър-председателят е приел малък брой членове на семейството навън същата вечер".

Скандална СНИМКА с Джонсън от разгара на пандемията

Твърденията за "партигейт" разгневиха много хора във Великобритания, на които беше забранено да се срещат с приятели и роднини в продължение на месеци през 2020 и 2021 г., за да се ограничи разпространението на новия коронавирус. Те се разследват от високопоставената държавна служителка Сю Грей, чийто доклад, очакван тази седмица, може да бъде от решаващо значение за политическото бъдеще на премиера.

Дик не уточни кои събития разследва конкретно Скотланд ярд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!