Чилиец погрешка получи 286 заплати и изчезна. Историята се развила в края на май, когато служител на чилийската компания за производство на храни Consorcio Industrial de Alimentos (Cial) чакал деня, в който обикновено получавал заплатата си.

Неочаквано, вместо обичайното възнаграждение получил 286 пъти повече пари. Така вместо 500 хиляди песо, получил 165,4 милиона, съобщава bg-voice.

Първоначално служителят сам съобщил за грешката на работодателя си.Във финансовия отдел проверили информацията и едва тогава разбрали, че са надплатили на служителя. Помолили го да върне наддадената сума по банков път, човекът обещал, че ще го стори още на следващия ден.

Но парите така и не били върнати. Счетоводителите се опитали отново да се свържат с човека, но той не отговарял на обажданията.

След известно време сам ги потърсил и им казал, че се е успал и скоро ще стигне до банката. Това бил последният разговор между двете страни. Два дни по-късно мъжът подал молба за напускане чрез юридическа кантора.

Къде се намира сега получилият 286 заплати не е ясно. Cial планират да заведат дело срещу бившия си служител за незаконно присвояване на пари и се надяват поне частично да си върнат сумата.