В Ню Джърси, САЩ, 84-годишен мъж е починал заради това, че старческият дом не се е погрижил правилно за него, съобщава NJ. Семейството на починалия е убедено, че преди смъртта му служителите са му организирали еротичен танц в скута против неговото желание.
Фред Питман, пациент в старческия дом в град Хоупуел, е бил подложен на жестоко отношение от служителка. Според съдебния иск, заведен във Върховния съд на Ню Джърси, центърът е позволил на "служителка да седне в скута на починалия", "да изпълнява еротичен танц на коленете" и да се държи "така, че да смущава и унижава починалия".

Според семейството институцията е пренебрегвала храненето, хигиената и лечението на заболяванията на Питман.

Роднините са заявили, че починалият възрастен мъж е страдал от недохранване, сепсис и язви, което е довело до смъртта му на 2 март 2018 г.

„Здравословното му състояние в тази сграда се е влошило сравнително бързо“, казва адвокатът на семейството Дейвид Коен. Той е признал, че делото е разследвано от властите на щата, които не намерили достатъчно доказателства в подкрепа на танца в скута, но "семейството е твърдо убедено, че това наистина се е случило."

Представител на старческия дом е заявил, че оплакването на семейството не е достоверно. „Жалбите от това конкретно семейство са разследвани от регулаторните органи и са признати за неоснователни“, твърди администраторът Стив Брод.

Превод и редакция: БЛИЦ