Зимна буря връхлетя днес обширни райони в Япония и донесе 75 сантиметра сняг на някои места, предаде ДПА, като се позова на метеорологичната служба. 

На северния остров Хокайдо заради бурята бяха отменени 149 влакови и 8 корабни пътувания. В град Машике бурята беше съпроводена от ветрове със скорост до 124 километра в час, а в някои части на острова падна 35 сантиметра сняг, съобщи в. "Хокайдо шимбун". 
  Според Японската радиотелевизионна корпорация в североизточния град Йонедзава има снежна покривка от около 75 сантиметра. 

Японската метеорологична служба прогнозира още сняг до 60 сантиметра на Хокайдо, в североизточните части и в района Хокурику.

Тя предупреди за виелици, големи вълни и нарушения на движението по пътищата в Северна Япония и по крайбрежието на Японско море до петък включително.

 

 

 


В същото време в социалните мрежи се завъртя внушителна снимка от снега, който е натрупал във Френските Алпи. На места дълбочината на снега достига 7 метра. Виждате снимка от разчистването на пътя към градчето Боневал-сур-Арк, заради което се прокопават своеобразни тунели.

Снимка: Aurélien Monperrus