70% от Венеция са под вода след нов прилив. Градът преживява най-тежките наводнения от половин век. Очаква се щетите да достигнат един милиард евро. Прогнозите са водата да остане висока и през почивните дни. Някои райони от Западна Европа вече са на вълна сняг.

В австрийската провинция Щирия разчистваха пътища, които бяха затворени от обилен снеговалеж. Много ферми бяха откъснати от света. Около 700 души бяха блокирани в Щолцалпе. Наложи се да търсят подслон за персонал и посетители в местна болница и за участници в курс за обучение. Сто пожарникари се трудиха за отваряне на пътищата, но и днес 350 души не успяха да напуснат града.

Снеговалеж, дъжд и заледяване причиниха спирания на тока в Югоизточна Франция, които засегнаха около 140 000 души в 4 департамента. Властите призоваха хората да не пътуват, след като шофьор беше убит от паднало дърво.

В някои райони на Испания на места е натрупан до 40 см сняг. Затворени са пътища и училища. През уикенда се очаква буря с дъждове, силни ветрове и температури под нулата. В Галиция очакват големи океански вълни.

Жълти и оранжеви тревоги за лошо време са обявени в 14 провинции в северната част на страната.