Руската легенда Алла Пугачова си навлече сериозни проблеми, след като съпруга й Максим Галкин беше обявен от Москва за чуждестранен агент.

Галкин, който се изявява като телевизионен водещ и стендъп комик, е яростен противник на войната в Украйна и редовно прави антируски изказвания в социалните мрежи. Според Министерството на правосъдието на Русия Галкин получава пари от Украйна за дейността си, съобщава "Телеграф". 

На 4 септември говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не всички артисти, напуснали Русия след началото на специалната военна операция, са си позволили неприемливи изказвания. Според Песков, той не е чул нито едно подобно изявление от съпругата на Галкин Алла Пугачова. Той обаче отбеляза, Максим Галкин „очевидно не е на същия път с останалите руснаци“. Песков добави, че комикът едва ли би могъл да си върне благоразположението на сънародниците си.

След началото на войната в Украйна Алла Пугачова и семейството й тихомълком напуснаха Русия и отидоха да живеят в Израел, където Галкин започна да критикува страната си. През август певицата се завърна в родината си, но без съпруга си.