Турската армия обстреля позиции на руските военни в сирийската северна провинция Алепо. Това съобщиха източници за North Press Agency. 


По тяхна информация, на ударите е било подложено село в района Шаран в граничния кюрдски регион Африн, в онзи момент, както се съобщава, там са се намирали руски военни. Базираното в Лондон издание, Al-Araby пише, че целта на обстрела са били позициите на кюрдските "Демократични сили на Сирия". 

Официално потвърждение на дадената информация от някоя от страните до момента няма. 

На 3 февруари сирийските и турските военни нанесоха удари по свои позиции. Така, в провинция Идлиб под обстрела на сирийците попадна група турски военни. Загинали са, по данни на Анкара, осем души. 

В отговор Турция обстреля позиции на сирийската армия, заявявайки за ликвидирането на 76 войници на правителствените сили. 

Освен това, по непотвърдени данни, в Сирия на 1 февруари са загинали четирима бойци от спецназа на ФСБ, които са били изпратени в страната за осигуряването безопасността на планираните сирийско-турски преговори на най-високо равнище. 

На фона на тези събития Турция и Русия си размениха взаимни обвинения в неизпълняване на споразуменията за преодоляване на конфликта в Сирия. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!