Десетки хора са ранени, лед като мъж умишлено заби колата си в минувачи по време на карнавал в Германия, пише в. "Дейли Мейл". 

Шофьорът, 29-годишен германски гражданин, се е качил на тротоара в град Фолкмарсен, разположен на около 23 километра западно от Касел, около 14:30 часа в понеделник, след което се е забил в разхождащите се семейства, дошли да се радват на празненствата. 

Полицията е арестувала шофьора на място. Към момента органите на реда не могат да назоват мотивите за атаката, но местни медии съобщават, че следователите работят по версията, че става дума за умишлени действия. 

От вътрешното министерство на Хесен заявиха, че терористичен акт не може да бъде изключен, но засега мотивът е неясен, защото към момента заподозряният не е годен за разпит. 

Свидетели разказаха за новинарския портал HNA, че колата е завивала наляво и надясно около загражденията, след което с пълна газ се е забила в тълпата, като шофьорът умишлено е искал да гази предимно деца.  

Колата е изминала около 33 метра в тълпата, преди да се забие в заграждение, а шофьорът все така е натискал педала на газта до ламарината, когато полицията го е измъкнала от автомобила.

Очевидци разказаха за "Билд", че изпаднали в ярост местни жители са се били насъбрали около колата, докато престъпникът е бил изваждан от нея.

Наложило се е полицията да защити шофьора, за да не бъде линчуван на място.  

 

Дирк Рихтер, говорителят на местната полиция, каза за Welt TV: "Всичките ни налични сили са там". 

Всичките събития в рамките на карнавала в региона Хесен са отменени, съобщиха от полицията. 

Карнавалът се провежда в Германия всяка година в седмицата преди Пепелната сряда и началото на постите. 

Карнавалът е много популярен в Централна Европа, включително и Западна Германия, по-специално в Кьолн и Дюселдорф.   

Пикът на празниците е "Розовият понеделник", когато десетки хиляди излизат на улиците, за да наблюдават парадите и да се насладят на фолклорната музика и храната. 

Инцидентът се случи седмица, след като крайно десен терорист застреля деветима души и се самоуби в Ханау.  

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ