Затворени улици и, спрян градски транспорт, празни рафтове на магазините, блокиране на пътища и роботи, които носят храна, са някои от причините, които предизвикаха голяма паника в китайските провинции, които са в близост на епиденията от коронавирус.

Според последните съобщения над 200 души са загинали, а около 8000 са заразени със смъртоносния вирус, който продължава да се разпространява бързо в страната и в чужбина.

Празните улици са най-доброто доказателство за това колко са уплашени хората в провинция Хубей, нещо, което напълно противоречи на образа на претъпканите улици, които знаем в милионните китайски градове. Няколко града са в пълна карантина, така че хората почти не излизат от къщата.Тези дни случаят на безотговорен гражданин, който отказа да бъде тестван, привлече голямо внимание, предизвиквайки паника сред наемателите в сградата, в която живееше. В резултат на това те решиха напълно да блокират входната врата на апартамента му, затова в социалните мрежи беше публикувано видео, на което се вижда, че съседите му запечатват вратата.Китайските власти приеха сериозно работата по карантината в няколко града и има различни пътни блокади на пътища, водещи до градове, от бетонни блокове, огради и дори купища земя, блокиращи пътищата.Провинция Хубей, която е най-големият източник на вируса, на практика е блокирана, а рафтовете на магазините в много градове са напълно изпразнени, тъй като гражданите се подготвят за дълъг престой в домовете си.Поради вируса са отменени голям брой полети, железопътният транспорт също е спрян и съседна Русия е затворила границите си.

Превод: БЛИЦ