Черногорският бизнесмен Миодраг Дака Давидович е ранен в Белград във вторник вечерта с изстрел от снайпер, съобщава БГНЕС, позовавайки се на сръбския вестник "Вечерние новости".

По време на стрелбата Давидович е бил в компанията на епископа на Будимско-Никшичка епархия Йоаникий.Атаката е извършена близо до модния конгресен хотел Crown Plaza в сръбската столица. Този хотел редовно е избиран за различни международни делегации. Именно там беше убит през 2000 г. Желко Ражнатович.Лидерът на сръбските милиции през годините на войната в Югославия от 1991-1995 г. бе престъпен авторитет и един от най-влиятелните хора на своето време в Сърбия. Хотелът по това време се наричаше "Интерконтинентал".

По предварителна информация пострадалият е транспортиран в частна клиника без опасност за живота.

Автомобилът, в който е пътувал снайперистът и за който се твърди, че е използван при нападението, по-късно е намерен опожарен в същия район на града.

В него е намерена оръжие, с което властите смятат, че е стреляно по бизнесмена.Миодраг Дака Давидович е от Черна гора има репутация на опозиционен бизнесмен и покровител на Сръбската православна църква. Той притежава компанията "Нексан", която оперира в различни области от строителството до производството на алкохол.

През 2016 г. компанията му купува хотел „Адмирал“, някога най-престижния в черногорския курортен град Будва, от руската Metropol Group.